Onlangs hebben we vakantieland Maleisië ontdekt. En nu we daar enige tijd zijn verbleven, moet ik zeggen, we hadden eigenlijk eerder moeten gaan. Wat een enorme rijkdom aan vakantielocaties en attracties in dit land. Het is echt waar wat ze zeggen over Maleisië: het is een enorm veelzijdig land.

Het aantrekkelijke van deze regio, is dat het tot op heden nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Hierdoor zijn de orang kampong, de dorpsbewoners, nog helemaal zichzelf en beschouwt men toeristen niet slechts als een bron van inkomsten, maar als welkome bezoeker van hun land. Zelfs op de bekendere eilandjes, zoals Pulau Tioman, die het grotendeels moeten hebben van toeristen, zijn de bewoners nog altijd echt vriendelijk en gastvrij.

Booking.com

De streek waar we behoorlijk wat luierdagen hebben doorgebracht, heet Tanjung Resang. Tanjung Resang ligt wat verscholen tussen de zee en een dicht regenwoud, een heuse jungle. Hierdoor is Tanjung Resang niet echt wat je een high-profile vakantiebestemming zou noemen. Als je die zoekt, dan kun je beter naar Kuantan, Mersing of Perinthian.

Het aantrekkelijke van Tanjung Resang is bovendien dat het niet alleen budget- maar ook sterrenaccommodaties biedt. De goedkoopste chaletjes beginnen bij een paar tientjes, terwijl men voor de wat meer exclusieve villas vanaf zo'n 50 Euro vragen. Kortom, hotels in Tanjung Resang zijn betaalbaar, temeer omdat alle kamers aircon hebben en dat de zee op minder dan een steenworp afstand ligt.

Een ander pluspunt van Maleisië is het fantastische weer. Het is namelijk bijna het hele jaar zonnig en lekker warm. Van november tot januari is het echter moesson en dan regent het, maar de rest van het jaar is het de zon die non-stop met de scepter zwaait. De temperatuur schommelt zo van 27-32 graden, ideaal voor strandvakanties, helemaal als je van watersporten houdt, zoals SUP, windsurfen, kayaken en natuurlijk snorkelen en scubaduiken.

Daarnaast ben je met de veerboot, oftewel, ferry geheten, slecht een paar uurtjes verwijderd van paradijseiland Tioman! Tenslotte de valuta, de Ringgit of MYR. Als gevolg van de lage lagere levenstandaard en de uiterst nuttige Euro/MYR wisselkoers is Maleisië een ideale vakantiebestemming. De koers staat met ruim 4 Ringgit voor 1 Euro supervoordelig voor vakantiegangers uit de Eurolanden. Sterker nog, het zou zomaar kunnen dat je in 3 of 4 weken vakantie in Maleisië minder kwijt bent, dan wanneer je slechts 2 weken in Spanje, Frankrijk of Italië zou vertoeven. En dat is inclusief de vlucht naar Maleisië.

Ter info: Het Tioman hoogseizoen is van

Kortom, wil je een topvakantie voor een topprijs, dan book je je reis naar Maleisië.